طرز تهیه پلو کدو حلوایی؛ کهی پلای مازندرانی
به گزارش وبلاگ بایجانی، خبرنگارانـ غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند.
به گزارش وبلاگ بایجانی، پلو کدو حلوایی یا کهی پلا یکی از غذا های سنتی و پرطرفدار خطه مازندران است که به خاطر داشتن کدو حلوایی در ترکیباتش غذایی بسیار مقوی و سرشار از خاصیت است. اگر از تهیه غذا های تکراری خسته شده اید، پیشنهاد ویژه ما به شما کهی پلای مازندرانی است که حتما از خوردن آن لذت خواهید برد. در ادامه این مطلب طرز تهیه کهی پلا همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پلو کدو حلوایی
برنج: 3 پیمانه
کدو حلوایی: 400 گرم
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز: 1 عدد
پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری
نمک، زردچوبه و فلفل: به اندازه لازم
دارچین: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به اندازه لازم
شکر: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: نصف پیمانه
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به کدو حلوایی
کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغز هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
1 ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش رنگ است.
2 ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
3 ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صرف نظر کنید.
4 ـ کدو هایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
5 ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه های کم تری داشته باشد.
6 ـ کدو حلوایی شیرین معمولا سنگین است.
نکات مربوط به گوشت چرخ کرده
معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می شود، بیشتر از مضرات آن گفته می شود؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی اندازه بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای اندازه قابل توجهی از امگا 3 و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.
همان طور که ملاحظه می کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به اندازه مناسب مصرف شود و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می شود؛ بنابراین باید اندازه کوفته ها را بزرگ تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه کوفته ریزه از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
نکات مربوط به تهیه پیاز داغ
پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار بدهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می شود. علاوه بر این باعث می شود که پیاز ها حالت خمیری پیدا کنند.
طرز تهیه پلو کدو حلوایی
1 ـ برای شروع کار ابتدا برنج را بشویید و به مدت 5 ساعت با نمک خیس کنید.
2 ـ گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید؛ سپس پیاز رنده شده را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. بعد از اینکه گوشت با پیاز و ادویه کاملا مخلوط شد، کوفته ریزه درست کنید.
3 ـ داخل ماهی تابه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود؛ سپس کوفته ریزه ها را داخل روغن سرخ کنید.
4 ـ کدو حلوایی را پوست کنید؛ سپس آن را به قطعات کوچک مکعبی برش بزنید. کدو حلوایی های خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و کمی شکر و نمک به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید.
5 ـ برنج را آبکش کنید؛ سعی کنید برنج را کمی زنده تر بردارید. اگر برنج بیش از حد بجوشد و له شود، پلو کدو حلوایی شما بعد از پخت شفته خواهد شد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، ته یک قابلمه ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید؛ سپس کمی برنج توی قابلمه بریزید و بعد روی آن کوفته ریزه سرخ شده، کدو حلوایی تفت داده و کمی پیاز داغ بریزید. این کار را به صورت لایه به لایه تا زمانی که برنج تمام شود، ادامه بدهید. در مرحله آخر روی برنج کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین بریزید و برنج را با حرارت ملایم دم کنید. نوش جان
نکته مهم
مازندرانی ها معمولا کهی پلا را بدون گوشت تهیه می کنند و می توان گفت کهی پلا یک غذای گیاهی محسوب می شود. به روش سنتی هنگام سرو کهی پلا تخم مرغ نیمرو درست می کنند و بعد از کشیدن کهی پلا داخل دیس تخم مرغ نیمرو را روی برنج می گذارند.
منبع: فرارو