طرز تهیه سوپ حریره چگونه است؟
به گزارش وبلاگ بایجانی، حریره یک سوپ کلاسیک عدس و نخود با گیاهان تازه و میزان زیادی ادویه گرم است. این سوپ گیاهی خوشمزه و بسیار مقوی را می توان در هر فصلی از سال به خصوص در زمستان نوش جان کرد. سوپ حریره معمولاً را با برش های لیمو و نان پیتای گرم سرو می نمایند. در ایران این نوع سوپ خیلی شناخته شده نیست اما در چند سال اخیر، مردم به ویژه افراد خوش ذوق با یادگیری طرز تهیه سوپ حریره توانستند این غذای خوشمزه را درست نمایند. در این آنالیز ما به دستور پخت سوپ حریره را شرح می دهیم.
سوپ حریره چیست؟
سوپ حریره یک سوپ مراکشی مقوی بر پایه گوجه فرنگی است که با حبوباتی مانند عدس و نخود، سبزی تازه و ادویه های گرم از جمله زردچوبه، زیره و دارچین تهیه می گردد. این سوپ معمولاً با ماکارونی ورمیشل یا برنج غلیظ خواهد شد. این سوپ خوش طعم در هر زمان از سال در مراکش و سایر منطقه ها شمال آفریقا سرو می گردد اما به ویژه با ماه رمضان مرتبط است و اغلب برای افطار سر سفره قرار می گیرد. حریره یک کلمه عربی است که در لغت به معنای ابریشم است و توصیف مناسبی از بافت مخملی این سوپ می باشد.
یکی از چیزهایی که در خصوص این سوپ محبوب دوست داریم، این است که بسته به حبوباتی که در خانه دارید، تنوع زیادی از مواد غذایی برای تهیه این سوپ وجود دارند. ما از ترکیب عدس سبز، عدس قرمز و نخود استفاده کردیم. ما با اضافه کردن مواد غذایی مانند کرفس و هویج توانستیم طعمی غنی به این سوپ ببخشیم و به جای ورمیشل، از برنج دانه بلند (یا برنج باسماتی) استفاده کردیم که این دستور غذا را فاقد گلوتن کرد.
سوپ حریره همواره گیاهی نیست و بسیاری از دستور العمل های تهیه این غذا شامل تکه های کوچک گوشت بره بدون استخوان هستند. گوشت طعم سوپ را تغییر می دهد اما پروتئین را به آن اضافه می نماید. به هر روی، اگر سوپ حریره را به میزان زیادی تهیه کردید، این مکان را دارید تا آن را داخل یخچال بگذارید. همان طور که سوپ در یخچال می ماند، بسیار غلیظ می گردد اما می توانید فقط کمی مایع به آن اضافه نموده تا به جامانده سوپ حریره را گرم کنید.
طرز تهیه حریره مخصوص ماه رمضان
سوپ عدس و نخود مراکشی با گیاهان تازه و میزان زیادی ادویه گرم تهیه می گردد. برای درست کردن این سوپ به مواد غذایی تازه احتیاج دارید و بهتر است همان روز همه مواد لازم را تهیه کنید.
- زمان آماده سازی: 15 دقیقه
- زمان پخت: 45 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
- کالری: 304.3 کیلو کالری
مواد لازم برای تهیه سوپ حریره
- روغن زیتون به مقدار لازم
- 1 عدد پیاز زرد بزرگ ریز خرد شده
- 2 عدد ساقه کرفس خرد شده
- 1 هویج پوست گرفته و خرد شده
- نمک کوشر
- 4 حبه سیر خرد شده
- 1 و ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 و نیم قاشق چایخوری زردچوبه
- 1 قاشق چایخوری زیره سبز
- ½ قاشق چایخوری زنجبیل آسیاب شده
- ½ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
- 3 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 فنجان گشنیز تازه خرد شده
- 1 فنجان عدس
- 7 فنجان آب سبزیجات یا مرغ
- ¼ فنجان برنج دانه بلند، آبکشی شده یا ¼ فنجان ورمیشل خرد شده
- لیمو برای سرو
مراحل تهیه سوپ حریره به توضیح زیر هستند:
پیاز، کرفس و هویج را بپزید
در یک قابلمه بزرگ، پیاز، کرفس و هویج خرد شده را در کمی روغن زیتون خالص بپزید تا کمی نرم شوند (حدود 5 دقیقه). با نمک آن را مزه دار نموده و سپس سیر و ادویه ها را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر یا بیشتر همه مواد را بپزید.
گوجه فرنگی، عدس، نخود را اضافه کنید
در این مرحله، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی، عدس و نخود را اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن گشنیز است. کمی نمک اضافه کنید و همه چیز را خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مایع را اضافه کنید و بپزید
می توانید از آب سبزیجات یا مرغ بهره ببرید (7 فنجان یا بیشتر اگر آب گوشت دوست دارید). سوپ را بجوشانید، سپس حرارت را ملایم نموده و درب آن را بگذارید تا عدس کاملا بپزد و بسیار نرم گردد (حدود 45 دقیقه). حتماً سوپ را هر از گاهی چک نمایید تا مایع را تنظیم کنید. مایع غلیظ می گردد اما باید مطمئن شوید که به غلظت مناسب رسیده است. برنامه ریزی کنید که کمی آب یا میزان بیشتری آب اضافه نموده و از نمک در صورت احتیاج بهره ببرید. در این مرحله، برنج یا ورمیشل خرد شده را هم بزنید و 15 دقیقه دیگر بپزید.
با قاچ لیمو سرو کنید
آب لیموی تازه را دست کم نگیرید تا تمام طعم های خاکی و عمیق این سوپ را بیدار کند. یک یا دو عدد لیمو را قاچ کنید و آن را در کنار سوپ قرار دهید. برای سرو در کنار این سوپ دلچسب، به چیز دیگری احتیاج ندارید اما کمی نان پیتای گرم ضرری ندارد.
ارزش غذایی سوپ حریره
- کالری: 304.3 کیلو کالری
- کربوهیدرات: 37 گرم
- پروتئین: 22.3 گرم
- چربی: 2.6 گرم
- چربی اشباع شده: 0.3 گرم
- پتاسیم: 1107.9 میلی گرم
- فیبر: 24.9 گرم
- ویتامین سی: 7 میلی گرم
- کلسیم: 108.6 میلی گرم
- آهن: 7.4 میلی گرم
کلام آخر
قبل از نوش جان کردن، اجازه دهید سوپ خنک گردد. به جای مانده غذا را در ظرف های درب بسته بریزید و به مدت 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید. به یاد داشته باشید، این سوپ عدس و نخود وقتی در یخچال قرار می گیرد، غلیظ می گردد. غلیظ شدن طبیعت حبوبات است. وقتی سوپ را گرم می کنید، این امکان را دارید کمی آب به آن اضافه کنید تا شل گردد. روی حرارت میانه، سوپ را گرم کنید و هم بزنید.
منبع: اسنپ مارکت