طرز تهیه آغوز تره شمالی به روش اصیل شهسواری ، کالری آغوز تره چقدره؟
به گزارش وبلاگ بایجانی، آغوز تره یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی شمالی است که معمولا در شهر شهسوار به عنوان یک غذای خوشمزه با بادمجان زیاد طبخ می شود. اهالی شهسوار این خوراک لذیذ را همراه با نیمرو یا ماهی شور برای یا سرو کرده و با برنج یا نان نوش جان می کنند. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه آغوز تره شمالی را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه آغوز تره شمالی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
بادمجان | 5 عدد |
کدو سبز | 3 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
مغز گردو (آسیاب شده) | 6 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده (برای سیر داغ) | 1 قاشق چای خوری |
آب | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره حیوانی | به میزان کافی |
نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
سبزی خشک نعناع | برای نعنا داغ |
نان و برنج | برای سرو آغوز تره |
مدت زمان مورد نیاز برای آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت آغوز تره: 1 ساعت
میزان کالری موجود در هر 100 گرم از خوراک آغوز تره: حدود 145 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه آغوز تره شهسواری
مراحل طرز تهیه آغوز تره به روش اصیل شهسواری را دنبال کرده و این غذای محلی خوشمزه را با نان یا برنج نوش جان کنید.
مرحله اول: کدوها و بادمجان ها را آماده کنید
در اولین مرحله از دستور تهیه آغوز تره شمالی لازم است کدوها و بادمجان ها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، هر یک را به صورت ورقه ای خرد کنید. در صورت تمایل، می توانید تخم های بادمجان را جدا کنید. انجام این کار کاملا اختیاری است. با این حال، می تواند در خوشمزه تر شدن غذا تاثیرگذار باشد. بهتر است بادمجان را به مدت 20 دقیقه در آب نمک خیس کنید و سپس آبکشی کنید.
مرحله دوم: کدوها و بادمجان های حلقه ای را بپزید
حالا، بادمجان ها و کدوهای حلقه شده را داخل قابلمه مناسبی قرار دهید و یک سوم قابلمه را با آب پر کنید. سپس، قابلمه حاوی کدو و بادمجان را روی حرارت ملایم بگذارید تا کدو و بادمجان کاملا پخته و نرم شوند.
مرحله سوم: پیاز را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه آغوز تره باید پیاز را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم: حریره سیر را آماده کنید
پس از خرد کردن پیاز، نوبت به آماده کردن حریره سیر می رسد. برای این منظور لازم است با استفاده از رنده ریز، حبه های سیر را به صورتی رنده کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود.
مرحله پنجم: مغز گردو را آسیاب کنید
مغز گردو را از طریق دستگاه آسیاب خانگی یا غذاساز تا جایی له کنید که به صورت پودر درآید.
برای خرید مغز گردو می توانید به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: پیاز، گردو و حریره سیر را تفت دهید
پس از آماده سازی پیاز، مغز گردو و حریره سیر، آن ها را در تابه مناسبی بریزید و همراه با میزانی کره حیوانی تفت دهید.
برای خرید کره، سیر داغ و پیاز داغ آماده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: مواد آغوز تره را با هم مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه آغوز تره باید ترکیب پیاز، مغز گردو و سیر تفت داده شده را به قابلمه حاوی کدو و بادمجان پخته شده اضافه کنید. اگر قابلمه را از روی حرارت برداشته اید، دوباره روی شعله ملایم بگذارید و کمی نمک و فلفل سیاه را هم به ترکیبات آن اضافه کنید. در صورت لزوم، میزانی آب جوش هم داخل قابلمه بریزید تا مواد ته نگیرند و نسوزند.
برای خرید نمک و فلفل سیاه می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: صبر کنید مایه آغوز تره غلیظ شود
پس از غلیظ شدن مایه آغوز تره، حرارت را کاملا کم کنید تا خوراک تان جا بیفتد و آبش را کاملا از دست بدهد. مراقب باشید، محتویات غذا ته نگیرند.
مرحله نهم: مواد آغوز تره را با گوشتکوب نرم کنید
پس از تبخیر شدن آب داخل قابلمه، وقت آن است که مواد و ترکیبات موجود در آن را با استفاده از گوشت کوب کاملا نرم و یکدست کرده و به صورت پوره درآورید.
مرحله دهم: آغوز تره را تفت دهید
سپس، میزانی کره حیوانی را به این مایه اضافه کنید و کاملا تفت بدهید تا سرخ و جا افتاده شود.
مرحله یازدهم: آغوز تره را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه آغوز تره لازم است آن را در ظرف مناسبی بریزید و همراه با تخم مرغ نیمرو یا ماهی شور سرو کنید. در صورت تمایل، می توانید این غذا را با استفاده از پیاز داغ ()، سیر داغ () و نعنا داغ () تزیین کنید. این خوراک خوشمزه را می توانید همراه با و نان نوش جان کنید.
برای خرید برنج، نان و نعنا خشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه آغوز تره شمالی
- می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) هم به این ترکیب اضافه کنید. برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل و بسته به ذائقه، می توانید میزانی فلفل سبز تند را هم خرد کرده و به ترکیب در حال پخت آغوز تره اضافه کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید میزانی پودر یا گرانول فلفل قرمز را هم به این ترکیب اضافه کنید.
- اگر سیر تازه یا سیر خشک شده در دسترس ندارید، می توانید از پودر سیر یا گرانول سیر استفاده کنید. برای خرید پودر سیر و فلفل قرمز می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل و بسته به ذائقه، می توانید میزانی رب انار هم به آغوز تره اضافه کنید. برای خرید رب انار می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، می توانید بادمجان آغوز تره را مثل طرز تهیه میرزا قاسمی کبابی کرده و سپس، همراه با قطعات کدو بپزید.
- می توانید این غذا را با میزانی کشک تزیین کنید. برای خرید کشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن آغوز تره
چرا بادمجان در آغوز تره سفت می شود؟
اگر حلقه های بادمجان ضخیم باشند، ممکن است در طول آبپز شدن سفت و چغر شوند. بنابراین، پیشنهاد می کنیم بادمجان را با حوصله و ظریف حلقه حلقه کنید.
چرا آغوز تره تلخ می شود؟
دلیل تلخی آغوز تره، استفاده از بادمجان تلخ است. برخی از انواع بادمجان حاوی ترکیبات آلکلوئیدی هستند و طعم شان تلخ است. برای از بردن این تلخی لازم است ابتدا آن را با میزان قابل توجهی نمک آغشته کنید. سپس، حداقل 20 دقیقه منتظر بمانید تا ترکیبات آلکلوئیدی از آن خارج شوند و در نهایت بادمجان را آبکش و سرخ کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب کرده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می شود و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش