طرز تهیه نان سوئیسی مخصوص صبحانه
به گزارش وبلاگ بایجانی، اساس طرز تهیه نان سوئیسی ، از لحاظ مواد اولیه و آماده سازی خمیر، شباهت زیادی به سایر نان های خانگی دارد که در آن ها ترکیبی از آرد، شیر، تخم مرغ، بهبود دهنده و غیره استفاده می گردد؛ اما نکته متمایز این نان، در شکل ظاهری آن است. نان سوئیسی که در کشورهای سوئیس، اتریش و آلمان بسیار معروف است، ظاهری شبیه یک گیسوی بافته شده دارد و از همین جهت با نام زُپف (Zopf) شناخته می گردد.
حال، شاید موقع آن رسیده باشد که با نحوه تهیه نان زپف سوئیسی، تغییری خاص در حال و هوای صبحانه های خود ایجاد کنید. پس با وبلاگ بایجانی همراه باشید و جدول مشخصات غذایی این صبحانه روسی محبوب را در ادامه ببینید:
نان سوئیسی | |
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت | 20 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه نان سوئیسی صبحانه
ظاهر مجلسی و بافت نرم و پنبه ای نان سوئیسی، بسیار اشتهابرانگیز است و می تواند در کنار انواع مرباهای رنگارنگ و کره محلی، یک صبحانه بی رقیب باشد. این نان در کشور سوئیس به طور سنتی، صبح روزهای یکشنبه خورده می گردد و به عنوان یک صبحانه روسی خوشمزه، هواداران بسیاری دارد. احتمالا با چشیدن طعم بی نظیر آن، علت این همه تعریف و تمجید از این نان خانگی شکیل را خواهید دانست. پس در ادامه، مواد لازم را آماده نموده و دست به کار پخت نان شوید.
مواد لازم در تهیه نان سوئیسی
برای تهیه این صبحانه سوئیسی دلپذیر، مواد اولیه زیر را آماده کنید و دقت کنید که استفاده از آرد فانتزی یا شیرینی پزی، بافت و رنگ نان شما را بهتر می نماید. آرد شیرینی پزی، ماده اصلی در تهیه این نان و طرز تهیه نان گیسو است.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد نول یا شیرینی پزی | 5/1 پیمانه (معادل 300 گرم) |
شیر ولرم | نصف پیمانه (معادل 130 گرم) |
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری (معادل 50 گرم) |
کره | 50 گرم |
خمیر مایه | 2 قاشق چای خوری (معادل 4 گرم) |
زرده تخم مرغ (برای رومال) | به میزان کافی |
زعفران دم نموده (برای رومال) | به میزان کافی |
دستور پخت نان زپف سوئیسی نرم
چند دقیقه پیش از آغاز کار، کره را از یخچال خارج کنید تا در معرض دمای محیط قرار گرفته و کمی نرم گردد. در ادامه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: شیر را در ظرفی مناسب ریخته و خمیر مایه و 1 قاشق از شکر را به آن اضافه کنید. حالا درب ظرف را بگذارید و آن را 10 دقیقه در محیط آشپزخانه قرار دهید تا عمل آید. (در صورت استفاده از خمیر مایه فوری، احتیاجی به این مرحله نیست.)
- مرحله دوم: تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و کمی با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. سپس، به جامانده شکر و کره نرم شده را در آن بریزید و هم بزنید تا مخلوط یک دستی حاصل گردد.
- مرحله سوم: در همین فاصله، خمیر مایه به عمل آمده و می توانید آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. (علامت خمیر مایه به عمل آمده، به وجود آمدن حباب هایی در سطح آن است.)
- مرحله چهارم: حالا آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و 3 بار از الک عبور دهید تا کاملا هوادهی گردد. سپس، به تدریج به بقیه مواد نان اضافه نموده و آغاز به ورز دادن خمیر کنید.
- مرحله پنجم: بعد از اینکه حدود 10 دقیقه خمیر را ورز دادید، آن را در کاسه ای بزرگ قرار داده، روی کاسه را با پلاستیک چرب و پارچه ای تمیز بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حجم آن تقریبا دو برابر گردد.
- مرحله ششم: پس از استراحت خمیر، با مشت روی آن فشار دهید تا هوای اضافی خارج شده و حجم آن کمتر گردد. حالا خمیر را به چانه های کوچک تقسیم کنید، به طوری که هر چانه حدود 35 گرم باشد.
- مرحله هفتم: چانه ها را به صورت رول های هم قطر و هم میزان درآورید و مثل چند دسته گیسو، آغاز به بافتن آن ها کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه نان سوئیسی، کف قالب مناسبی را چرب نموده و خمیر بافته شده را در آن قرار دهید تا برای 15 دقیقه به همان حالت، استراحت کند.
- مرحله نهم: پس از گذشت یک ربع ساعت، مخلوطی از زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده تهیه کنید و با قلموی آشپزی به صورت رومال، به خمیرها بزنید.
- مرحله دهم: دمای فر را روی حرارت 210 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و نان های سوئیسی را به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل آن قرار دهید تا پف نموده و مغزپخت شوند. در چند دقیقه پایانی پخت نان سوئیسی، درجه گریل فر را روشن کنید تا روی نان ها طلایی و خوشرنگ گردد.
نکات کاربردی در تهیه نان سوئیسی
با در نظر داشتن این موارد در طرز تهیه نان سوئیسی ، نتیجه کار شما بهتر خواهد شد.
- در حین پخت نان ها، یک کاسه آب هم داخل فر قرار دهید. این کار با ایجاد بخار آب، بافت نان ها را نرم و پنبه ای خواهد نمود.
- در صورتی که از سولاردم، فرهای برقی یا توستر استفاده می کنید، درجه حرارت را روی 190 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- اگر دوست دارید نان سوئیسی شیرین تری داشته باشید، میزان شکر را کمی بیشتر کنید.
- بهتر است تخم مرغ را هم مانند کره، از چند دقیقه قبل از آغاز کار، در دمای محیط قرار دهید.
- اگر دوست دارید یک نان معطر مخصوص صبحانه داشته باشید، می توانید میزانی عصاره هل یا کمی اسانس پرتقال یا موز هم به مواد نان اضافه کنید.
- برای نگهداری نان سوئیسی بهتر است آن را داخل پارچه قرار دهید تا خشک نگردد.
- برای رومال کردن این نان می توانید از میزانی وانیل نیز بهره ببرید.
صبحانه با نان سوئیسی خوشمزه تر است…
در این مطلب نحوه درست کردن نان سوئیسی را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات آن شرح دادیم. اگر مراحل طرز تهیه نان سوئیسی برایتان وقت گیر و سخت است و احساس می کنید با تهیه آن از آماده کردن سایر مخلفات صبحانه عقب می مانید، می توانید از وبلاگ بایجانی یاری بگیرید. شما می توانید انواع اقلام صبحانه، مانند صبحانه های گرم و صبحانه های فوری را در سفارش آنلاین از کافه ثبت نموده و اقلام درخواستی خود را در کوتاه ترین زمان ممکن، درب منزل تحویل بگیرید.
بعلاوه، اگر دوست داشته باشید، می توانید این نان یا انواع نان را آماده تهیه کنید. در این صورت نیز نانوایی آنلاین وبلاگ بایجانی در خدمت شما است. نان را آنلاین سفارش می دهید و در کمترین زمان ممکن در محل آدرس تحویل می گیرید.
منبع: اسنپ فود