5 نکته مهم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی در منزل
به گزارش وبلاگ بایجانی، بستنی یکی از خوراکی های خوشمزه است که در تمام فصول سال مصرف می گردد؛ ولی خوردن آن در فصل تابستان و زمانی که هوا گرم است، به علت طبع خنکی که دارد، بسیار دلچسب تر است. تهیه بستنی سنتی در ایران سابقه طولانی دارد و ایرانیان قدیم از مخلوط کردن برف و آب انگور چیزی شبیه به بستنی را تهیه می کردند.
به گزارش فرادید، شاید بتوان گفت تاریخ فراوری بستنی سنتی در ایران به حدود 60 سال قبل برمی گردد؛ اما در دهه 30 و 40 بود که بستنی فروشی ها در ایران رونق گرفتند. یکی از مشهورترین بستنی های سنتی در ایران بستنی اکبر مشدی بود که در حوالی میدان راه آهن تهران افتتاح شد. بستنی سنتی ایرانی به علت داشتن گلاب و زعفران کاملاً با بستنی های خارجی فرق دارد و طعم مخصوص به خود را دارد. بستنی منبع غنی کلسیم و سرشار از مواد معدنی است که تامین کننده انرژی برای بدن است؛ بعلاوه خوردن بستنی به ترشح هورمون سروتین می انجامد که شادی آور است. در ادامه این مطلب طرز تهیه یک بستنی سنتی خوشمزه با ارائه نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم
شیر پر چرب: 1 لیتر
ثعلب: 2 قاشق چایخوری
گلاب: 4 قاشق غذاخوری
شکر: 200 گرم
خامه صبحانه: 1 پاکت 200 گرمی
زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
خلال پسته: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا نصف پاکت خامه صبحانه را داخل کیسه فریزر بریزید و با کف دست کاملاً خامه را پهن کنید تا صاف و نازک گردد؛ سپس آن را توی فریزر بگذارید تا یخ بزند.
مرحله دوم: شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و شیر را داخل آن بریزید و روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا شیر گرم گردد و جوش بیاید. در این مرحله مخلوط شکر و ثعلب را کم کم و نه به صورت یک باره به شیر اضافه کنید و مدام هم بزنید. حدود 6 تا 7 دقیقه شیر درحال جوشیدن را هم بزنید. سپس زعفران دم نموده غلیظ و گلاب را به شیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم: در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و محتویات قابلمه را داخل یک کاسه استیل بریزید تا خنک گردد. وقتی شیر خنک شد و از حرارت افتاد، به جای مانده پاکت خامه را به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا خامه کاملاً حل گردد و حالت دانه دانه نداشته باشد، اگر دانه دانه بود، مواد را از صافی رد کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله داخل یک کاسه بزرگ تر از کاسه محتوی مواد بستنی مقداری یخ بریزید و کاسه محتوی بستنی را روی یخ ها بگذارید. بهتر است روی یخ کمی نمک بپاشید تا سرما را بهتر منتقل کند. توجه داشته باشید که این مرحله در تهیه یک بستنی خوب و کشدار بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین این مرحله را با دقت انجام بدهید. حدود دو الی سه دقیقه بستنی را با همزن دستی هم بزنید و سپس ظرف بستنی را به مدت 30 دقیقه داخل فریزر بگذارید. بعد از گذشت این زمان دوباره کاسه بستنی را از فریزر بیرون بیاورید و روی ظرف محتوی یخ بگذارید. باز هم با همزن دستی حدود 3 دقیقه خوب هم بزنید و دوباره ظرف را داخل فریزر بگذارید. این کار را تا 6 بار تکرار کنید. در مرحله آخر یعنی ششمین باری که کاسه محتوی بستنی را از فریزر بیرون آوردید، بستنی تقریباً سفت شده است و هم زدن آن با همزن دستی کار دشواری است؛ بنابراین می توانید با همزن برقی بستنی را هم بزنید.
مرحله پنجم: در این مرحله خامه صبحانه را از فریزر خارج کنید و از کیسه بیرون بیاورید. خامه یخ بسته را با چاقو به تکه های کوچک تقسیم کنید و همراه با خلال پسته به مایع بستنی اضافه کنید و خوب هم بزنید. بستنی را در یک ظرف پلاستکی در دار بریزید و مقداری از خامه بسته شده و خلال پسته را روی آن بپاشید و در ظرف را ببندید. ظرف بستنی را حدود 6 تا 7 ساعت داخل فریزر بگذارید بماند. بعد از گذشت این زمان بستنی شما آماده است. می توانید با اسکوپ آن را داخل ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.
5 نکته مهم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی
1 ـ سعی کنید حتماً از شیر پر چرب سنتی برای تهیه این بستنی بهره ببرید؛ زیرا شیر کم چرب و معمولی بستنی شما را به جای کش دار شدن یخی می نماید.
2 ـ بیشتر از مقدار شکری که در دستور گفته شده است اضافه نکنید؛ زیرا شکر زیاد باعث می گردد بستنی شما آب بیاندازد و درنهایت نبندد.
3 ـ اگر در منزل دستگاه بستنی ساز دارید، می توانید این بستنی را در دستگاه درست کنید. فقط توجه داشته باشید که ابتدا مواد بستنی را داخل فریزر بگذارید تا کمی سفت گردد؛ سپس آن را در دستگاه بریزد و حدود 30 دقیقه بگذارید در دستگاه بماند. بعد در ظرف در دار بریزید و آن را داخل فریزر بگذارید.
4 ـ می توانید نان بستنی را از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید و با کاتر به صورت دلخواه برش بزنید. مقداری از بستنی آماده شده را روی نان بستنی بریزید و لایه دیگری از نان را روی آن بگذارید.
5 ـ ثعلب پودری است که طعم آن کمی شیرین و لزج است و طبیعتی گرم و مرطوب دارد. این ماده حاوی مقادیر زیادی لعاب، نشاسته و آلبومین است که در تهیه بستنی از آن استفاده می گردد. کشدار شدن بستنی به علت استفاده از ثعلب است. پودر ثعلب را می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی یا عطاری های معتبر تهیه کنید. رنگ ثعلب مرغوب کرم روشن یا شیری است.
منبع: فرارو