طرز تهیه لواشک چند میوه، ملس و خوشمزه
به گزارش وبلاگ بایجانی، امروز راحت ترین و بهترین روش تهیه لواشک رو به همراه نکات کلیدی در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ، با استفاده از انواع میوه ها در اختیار شما همراهان همیشگی قرار می دیم. امیدواریم که تا سرانجام ساخت تنقلات خوشمزه و خوش طعم امروزمون کنار ما باشید. با استفاده از این تکنیک ها و روش ها می تونید یک لواشک خوشمزه، سالم و بهداشتی رو در منزل تهییه کنید.
شاید تصور کنید تهیه لواشک در منزل کار دشواری باشد؛ یا حتی در آپارتمان که عموماً مشکل دسترسی مستقیم به آفتاب وجود دارد امکان تهییه لواشک وجود نداره. اما خیالتون رو راحت کنیم با دستورات مختلفی که امروز خدمتتون ارائه می دهیم خواهید دید که به راحتی می تونید انواع طعم ها و رنگ های مختلف از لواشک های سالم خونگی رو داشته باشید.
پیش میاد که توی فصل های مختلف به خاطر وفور میوه های خاص اون فصل، قیمت میوه ها توی بازار به حداقل قیمت برسه. اگر می خواید میوه های ارزون رو برای مدت زیادی توی خونه نگه دارید تبدیل اون ها به لواشک یکی از بهترین روش هاست. با این کار علاوه بر این که شما
مدت ماندگاری اون هارو کلی افزایش می دید، در حقیقت از فواید اون ها، در قالب تنقلات خوشمزه نیز بهره مند می شوید. نکات خیلی مهم در تهیه لواشک خونگی آینه که می دونید لواشک ها کاملاً سالم و بهداشتی هستن. از اون جایی که بسکمک از بچه ها عاشق لواشک هستن بدون شک وقتی در تهییه اون از میوه های تازه، بدون اضافه کردن افزودنی یا طعم دهنده یا رنگ های خوراکی استفاده می کنید اهمیت جایگزینی اون با نمونه صنعتی کاملاً معین می شه.
به لحاظ تنوع هم دست شما کاملاً بازه، قطعاً با توجه به تنوع رنگ وطعم های میوه ها مناسب با هر سلیقه ای، جای مانور زیادی دارید.
توی دستور امروزمون ما از میوه های مختلفی برای تهیه این دلبر خوش طعم استفاده کردیم. تغییر نوع و اندازه میوه ها کاملاً سلیقه ایی هست و می تونید هر میوه ایی که مطابق ذائقتون هست رو جایگزین کنید، یا می تونید فقط از یک نوع میوه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک زردآلو در خانه؛ با طعم لواشک های بیرون!
آلو سیاه، زرد آلو، شلیل، هلو، زرد آلو، زرشک | دو کیلوگرم |
نمک | دو قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لواشک چند میوه:
بخش مهم دستور امروز ما همون آماده کردن ماده اصلی لواشک و پهن کردن اون توی سینی هست. در مرحله بعد باید زمان بدید تا این میکس میوه ای به اندازه کافی خشک بشه. حدوداً زمانی که نیاز هست تا به این مرحله برسیم بین یک ونیم تا دو ساعت است. این زمان با توجه به بافت میوه مورد استفاده فرق می کنه. لازمه اشاره کنیم برای خشک شدن لواشک امروز به دو روش رایج، اشاره خواهیم کرد.
توی اولین مرحله میوه هامون رو با آب سرد می شوریم و اگر خرابی دارند جدا می کنیم.
بعد همه میوه ها رو توی قابلمه ریخته و روی حرارت کم قرار می دهیم. سر قابلمه را می گذاریم و زمان می دهیم تا کم کم میوه ها له شده و اصطلاحاً آب بندازن. در این فاصله، تا زمانی که میوه ها کاملاً له شوند می توانید با کمک کف گیر چوبی میوه ها را زیر و رو کنید تا سریع تر به حالت مطلوب برسند.
در مرحله بعد زمانی که میوه ها کاملاً بافت خود را از دست دادند و به شکل مایع در آمدند با کمک آب کش و ظرف مناسب، شروع به صاف کردن اون می کنیم.
آبکش را روی کاسه قرار داده و محتوا قابلمه را درون آب کش می ریزیم. با کمک کف گیر روی میوها فشار می آوریم تا آب میوها کامل دورن کاسه ریخته شود. در مرحله بعد با کمک دست و دستکش هسته های میوه ها را کاملاً از محتوای گوشتی له شده آن ها جدا می کنیم و باز با فشار کف دست روی مابقی میوه ها کمک می کنیم تا آب آن ها کامل به کاسه منتقل شود.
محتوای گوشتی به جای مانده درون آب کش را در مخلوط کن ریخته و کاملاً میکس می کنیم تا مواد یک دست پوره شوند. بعد از پوره شدن تفاله میوه ها یا همان بافت گوشتی میوه ها را به آب اولیه درون کاسه اضافه می کنیم و به خوبی به هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: آموزش مرحله به مرحله لواشک آلبالو؛ با طعم لواشک های بیرون!
تا این مرحله مواد لواشک به صورت کامل تهیه شده است. مجدداً مواد را به قابلمه منتقل می کنیم و نمک را به دل خواه اضافه و چند دقیقه ای به هم می زنیم تا طعم نمک به خوبی درون مواد لواشک مخلوط شود.
نکته: ته سینی که قرار است برای خشک شدن لواشک ها از آن کمک بگیریم را با برس چرب می کنیم.
خشک کردن لواشک:
لواشک مایع را به قطر حداکثر نیم سانتی متر روی سطح سینی پهن می کنیم. سینی به مدت چند روز در جای خشک و خنک نگهداری شود. بعد به راحتی لواشک های خشک شده را برش می زنیم و به دل خواه رول می کنیم.
روش دوم برای خشک کردن لواشک با کمک فر است. در این روش نیز سینی فر را چرب کرده و به قطر نیم سانتی متر لواشک مایع را در سینی پهن کرده و در فر در دمای 120 درجه به مدت سه الی چهار دقیقه با حرارت بالا و پایین قرار می دهیم تا لواشک میوه ایی ما کاملاً خشک شود.
نکته: دمای طبقات مختلف فرها با هم متفاوت هستند پس با توجه به نوع حرارت و طبقات فر ضمن پخته شدن، حتماً آن را چک کنید.
یکی دیگر از روش های خشک کردن لواشک استفاده از نایلن یا همان کیسه فریزر هست. در این روش مواد لواشک رو با همان مدت زمان و دما، البته با ضخامت بسیار کمتر روی کیسه فریزر پهن می کنیم تا به خشکی مورد نظر برسیم.
نکته: بافت لواشک را یه دل خواه خودتان می توانید انتخاب کنید. ما در روش امروز تمایل داشتیم مواد گوشتی میوه ها بیشتر زیر دندان حس شوند به همین دلیل مدت زمان کمتری در مخلوط کن قرار دادیم.
یادآور می شویم، بهتر است میوه های با بافت یکسان انتخاب کنید. این کار در له کردن مواد و مدت زمانی که نیاز است صرف شود تا میوه ها کاملاً بافت گوشتی خود را از دست دهند به شما کمک خواهد کرد.
دوستای عزیز ممنون از نگاه های زیباتون تا دستورات ساده و نوین بعدی شما رو به خدا می سپاریم.
منبع: (simplyrecipes)
منبع: اُکالا