تهیه قاتق کرمانی با دستور پخت اصیل شهر کرمان
به گزارش وبلاگ بایجانی، مردم کرمان غذاهای سنتی و متفاوت زیادی دارند و آبگوشت ها، آش ها و پلوهایی که با خورشت های متنوع تهیه و سرو می شوند، از جمله غذاهای سنتی این شهر هستند. قاتق کرمانی یکی از غذاهای قدیمی و اصیل است که بیشتر در اطراف شهر کرمان آن را تهیه می نمایند. در ادامه نحوه تهیه این غذا را با هم می خوانیم.
قاتق گوشت کرمانی | |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 ساعت |
میزان سختی | میانه |
100 گرم قاتق گوشت | کالری |
قاتق کرمانی اصیل و خوشمزه
در گذشته، قاتق گوشت را با هاون سنگی آماده می کردند. یعنی در یک هاون سنگی مواد اولیه را به قدری می کوبیدند که با یکدیگر یکی شده و حاصل این کوبیدن یک ماده چسبنده و منسجم باشد. اما در حال حاضر دیگر هاون سنگی وجود ندارد و در دسترس نیست. ضمن اینکه قدرت و توان کوبیدن نخود و گوشت خام نیز در ما پیدا نمی گردد. به همین علت ما برای تهیه این غذای لذیذ کرمانی به غذاسازها اکتفا می کنیم.
مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت خوشمزه
فهرست مواد لازم برای تهیه انواع قاتق کرمانی یکسان نیست. به عبارتی در شهر کرمان قاتق مرزنجوش، قاتق شنبلیله و قاتق رازیانه نیز تهیه می گردد. اما به مرور زمان این غذاها محبوبیت خود را کاملا از دست داده و فراموش شده اند. درعوض قاتق گوشت همچنان پرطرفدار و محبوب است وهنوز طبخ می گردد. در ادامه مواد لازم برای تهیه این نوع قاتق ذکر شده است:
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخنموده | 250 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | به میزان لازم |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
ترخون خشک | 2 قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق مرباخوری |
زیره سبز یا سیاه | 1 قاشق چایخوری |
جعفری خشک | 1 قاشق مرباخوری |
پودر زنجبیل | نصف قاشق مرباخوری |
طرز تهیه قاتق گوشت غذای سنتی کرمان
برای تهیه این قاتق گوشت کرمانی درست مانند تهیه زیره پلو ، به مهارت خاصی احتیاج نیست. تنها کافی است که تمام مود اولیه را طبق جدول آماده نموده و طرز تهیه را گام به گام با ما انجام دهید.
- مرحله اول: برای تهیه قاتق گوشت کرمانی ابتدا ترخون خشک را تقریبا یک ساعت قبل از آماده سازی غذا خیس کنید.
- مرحله دوم: حالا باید یک قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید، در آن کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن شما داغ گردد. در حین داغ شدن روغن، پیاز را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس آن را به صورت ریز و نگینی خرد کنید.
- مرحله سوم: بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز را به آن اضافه نموده و اجازه دهید که پیاز شما در روغغن تفت خورده و سبک گردد.
- مرحله چهارم: بعد از اینکه پیاز کمی تفت خورد و سبک شد، حالا زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس تمام مواد را هم بزنید تا ترکیب شوند. در گام بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز و زردچوبه اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی کاملا گرفته گردد.
- مرحله پنجم: حالا ترخون را که از1 ساعت قبل خیس خورده به زردچوبه و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. مجدداً تمام مواد را هم بزنید. سپس 1 پیمانه به این غذا آب اضافه کنید.
- مرحله ششم: حالا تمام مواد شما به خوبی با یکدیگر ترکیب شده اند. در ادامه سیب زمینی ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را به شکل ورقه ای برش بزنید. ضخامت ورقه های سیب زمینی باید یک سانتی مترو نیم باشد.
- مرحله هفتم: سپس سیب زمینی ها را به قابلمه اضافه کنید تا با پیاز، زردچوبه و رب گوجه فرنگی به خوبی پخته شوند. البته می توانید سیب زمینی ها را به شکل مکعبی درشت نیز خرد کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه قاتق کرمانی ، حالا باید به سراغ گوشت چرخ نموده برویم. گوشت چرخ نموده را در یک ظرف مناسب قرار داده به آن نمک، فلفل سیاه و قرمز، زنجبیل، تخم گشنی، زیره و جعفری های خشک را اضافه کنید.
- مرحله نهم: بعد از ترکیب کردن این مواد حالا نوبت به آرد نخودچی می رسد. آرد نخودچی را نیز از قبل الک کنید تا یک دست شده و بافت نرمی داشته باشد. سپس در ادامه آرد نخودچی را کم کم به این ترکیب افزوده و با بقیه مواد و گوشت چرخ نموده ورز می دهیم. میزان آرد نخودچی شما باید به میزان ای باشد که در زمان ورز دادن گوشت و ترکیبات آن، مواد به دست شما نچسبد.
- مرحله دهم: تمام مواد را باید به خوبی با یکدیگر ورز دهید تا گوشت خوش طعم وعطر شده و قوام مناسبی پیدا کند. حالا از گوشتی که آماده نموده اید یک تکه به میزان گردو جدا کنید و در دست خود آن را مانند کتلت شامی پهن کنید.
- مرحله یازدهم: سپس هر کدام از این شامی ها را که آماده نموده اید درون قابلمه ای که مخلفات آن در حال جوشیدن است قرار دهید. بعد از تهیه تمام مواد گوشتی به همین شکل، حالا درب قابلمه را ببندید تا مواد شما جوش خورده، خود را گرفته و حسابی جا بیفتند.
- مرحله دوازدهم: در این قسمت از طرز تهیه قاتق گوشت کرمانی مانند تهیه آبگوشت بزقرمه ، باید تقریباً 40 دقیقه الی 60 دقیقه به غذای خود فرصت بدهید تا حسابی جا بیفتد. حرارت شعله را کم کنید و همچنان درب قابلمه را ببندید. در نهایت بعد از اتمام مدت زمان ذکر شده، کمی به قاتق گوشت خود نمک اضافه نموده و در ظرف سرو نهایی نوش جان کنید.
نکات طلایی برای طرز تهیه قاتق گوشت کرمانی
در این قسمت نکاتی را خواهیم گفت که طعم و قوام غذای شما را بهتر خواهند کرد. برای داشتن یک قاتق کرمانی خوشمزه، نکات زیر را حتما مدنظر قرار دهید.
- به این غذا زیاد آب اضافه نکنید.
- به جای آرد نخورچی می توانید از نخودچی خام نیز بهره ببرید. فقط کافی است که نخود را از شب قبل خیس نموده و در زمان آماده سازی به همراه یک پیاز در غذاساز بریزید. در نهایت نخود شما به شکل بلغور درمی آید.
- دقت کنید که میزان آرد نخودچی شما نباید زیاد باشد تا شامی ها سفت شوند.
- بعلاوه غلظت این غذا باید از آبگوشت بیشتر باشد و آن را معمولا با نان سرو می نمایند.
قاتق کرمانی برای دورهمی ها
در این مطلب طرز تهیه قاتق، این غذای سنتی کرمانی را با هم مرور کردیم. پیشنهاد می کنیم که حتما این غذای خوشمزه و خوش طعم را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته شما امکان تهیه این غذا با سفارش انلاین غذا کرمان را نیز دارید. پس اگر ساکن کرمان یا مسافر این شهر هستید، از وبلاگ بایجانی یاری بگیرید و غذاهای محلی شهر کرمان را آنلاین سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود