طبع خرمالو چگونه است؟
به گزارش وبلاگ بایجانی، شناخت طبع میوه ها و خوراکی ها امری ضروریست. خرمالو جزو میوه هایی است که همیشه به خاطر خواص بالای آن خوردنش توصیه شده است. در این مطلب شما را با طبع خرمالو، مواد غذایی مصلح آن و فواید مصرفش آشنا می کنیم.
آیا خرمالو میوه مناسب مزاج شماست؟ از نظر طب سنتی بدن دارای چهار طبع گرم و خشک، سرد و خشک، سرد و تر، گرم و تر است. این چهار طبع نقش مهمی در آرامش روان و تن ما ایفا می نمایند. هر فردی باید با توجه به طبع و مزاج خود، خوراکی های مناسبی را انتخاب و مصرف کند. مثلا فردی که طبع سرد دارد، باید غذا و خوراکی های گرم مصرف کند. درنتیجه پس از گذشت مدتی از سردی طبعش کاسته شده و طبعش به تعادل می رسد.طبع خرمالو چیست؟روش های مختلفی برای تشخیص مزاج میوه ها و خوراکی ها وجود دارد. اما ساده ترین روشی که به راحتی برای همه قابل انجام است توجه به مزه آنهاست. خوراکی هایی که معمولا طعم شیرین دارند، گرم و تر هستند. خرمالو نیز دارای مزاج گرم و تر است. از دیگر میوه هایی که دارای این طبع هستند می توان به انگور، انجیر، گیلاس و گلابی اشاره نمود. خرمالو جزو میوه های پاییزی پر هوادار و خوش رنگ و لعاب است که البته ممکن است طعم گس آن به مذاق هر کسی خوش نیاید! دانستن طبع خرمالو ما را در مقدار استفاده از آن، همین طور به عنوان یک میوه پر خاصیت هدایت خواهد نمود.
نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب، معده، کبد و کلیه ها داشته باشد. در بعضی از مزاج ها، خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد. حالات عصبی، تغییرات خواب، بعلاوه اختلال در کار معده و روده را می توان از عارضه های مصرف غذای نامناسب با مزاج افراد دانست.
مصرف خرمالو به افرادی که مزاج گرم و تر دارند توصیه نمی شود. خوردن این میوه مخصوصا در افراد دارای مزاج تر باعث افزایش وزن می شود. خرمالو از جمله میوه هایی است که برای افراد دارای مزاج سرد و خشک مفید و مناسب است.
مصلح خرمالواز جمله میوه هایی که می توان به عنوان مصلح خرمالو مصرف کرد انار ترش، لیمو و نارنج است. بعلاوه عرقیجاتی چون دمنوش بهار نارنج و دمنوش چای سبز دارای طبع مخالف با طبع خرمالو هستند.
منظور از مصلح نوعی ماده غذایی یا داروییست که به همراه خوراکی مورد نظر استفاده می شود. مصرف هر نوع غذا یا میوه همراه با مصلحش در اصلاح و تعدیل طبع و عوارض جانبی آن غذا موثر خواهد بود. علاوه بر آن هضم غذا را نیز بهتر خواهد نمود. از قدیم ایرانیان مصرف مصلحات همراه با خوراکی ها را رعایت می نموده اند. تقریبا غذا و میوه هایی یافت نمی شود که بدون مصلح آن مورد مصرف قرار گیرد.
خرمالو یکی از میوه های پاییزی پرهوادار است که از نظر طب سنتی، برای بیشتر مزاج ها مناسب است. اما باید توجه داشت از آنجایی که طبع خرمالو گرم و تر است ممکن است در بعضی افراد موجب بروز عارضه شود. توجه به این نکته لازم است که مصرف خرمالو در افراد مختلف، ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشد و مثلا: این میوه در مزاج یک نفر تغییری ایجاد نکند و در فردی دیگر تاثیر آشکاری بگذارد. هر فرد می تواند با توجه به شرایط جسمانی خود به مقدار مناسب از این میوه مفید استفاده کند مگر اینکه به خرمالو حساسیت داشته باشد که باید همراه با مصلح آن مصرف شود. به علت گرمی و تری که طبع خرمالو داراست بهتر است پس از مصرف آن از میوه یا دمنوش و عرقیجاتی با طبع سرد و خشک استفاده شود.
خواص خرمالوویتامین ث موجود در آن موجب استحکام و سلامت لثه ها و جلوگیری از سرماخوردگی می شود.
بخاطر وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان خاصیت ضد سرطانی دارد.
خرمالو نیز مانند همه میوه های نارنجی به خاطر وجود ویتامین آ برای سلام چشم مفید است.
اگر دچار فشار خون و کلسترول بالا هستید از این میوه پر پتاسیم و منیزیم غافل نشوید.
مقدار آب قابل توجهی که در خرمالو وجود دارد باعث شده این میوه برای دفع سنگ کلیه نیز مفید باشد.
این میوه برای آفت دهان و گلودرد نیز مفید است بعلاوه باعث نرمی سینه می شود.
خرمالو منبع فیبر است. به همین علت برای افراد دیابتی مناسب است.
وجود زینک در آن به ترمیم و تقویت موها یاری می نماید.
استفاده از آن به صورت ماسک برای پوست مفید بوده و موجب جوانی و شادابی پوست می شود.
خرمالو به بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و پاکسازی دستگاه گوارش یاری می نماید.
مضرات مصرف خرمالوخرمالو حاوی مقادیر زیادی تانن است و مصرف زیاد آن تاثیرات سمی بر بدن دارد.
خوردن خرمالوی نارس برای افرادی که دچار یبوست هستند مضر است، زیرا تانن موجود در این میوه یبوست را تشدید می نماید.
افراط در مصرف خرمالو باعث افزایش وزن و در بعضی افراد موجب انسداد روده می شود.
کاربرد و نحوه مصرفبهترین راه مصرف خرمالو خوردن آن به صورت خام است. اما به صورت های دیگر نیز می توان از آن بهره برد:
می توان با آن مربا، شیره، ترشی و سرکه درست کرد.
از خرمالو در تهیه دسر، کیک و شیرینی استفاده می شود.
بعلاوه می توان آن را به سالاد های میوه یا سبزیجات اضافه نمود.
در هنگام خوردن ماست از آن به عنوان طعم دهنده استفاده کرد.
می توان آن را به صورت برگه های خشک شده درآورد و میل کرد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون