افزایش غیررسمی قیمت نان ، ماجرا چیست؟
به گزارش وبلاگ بایجانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران اعلام نمود: نانوایان از سال 1400 به بعد نرخ تازه نگرفته اند و افزایش قیمتی رخ نداده است.
به گزارش وبلاگ بایجانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران، هرگونه افزایش نرخ نان را رد کرد اما تاکید نمود که در اسرع وقت باید نرخ کارشناسی شده نان را هر چه سریع تر در همه استان ها اعلام نمایند که این کار تاثیر بسزایی در کاهش تخلفات گران فروشی وکم فروشی دارد.
مسئله گرانفروشی و کم فروشی مدتی است که موضوع گزارش رسانه ها بوده و گزارش تصویری هم چند روز گذشته از سوی صدا و سیما پخش شد که نشان می داد بعضی از نانوایان در سطح شهر پول بیشتر از نرخ مصوب نان می گیرند یا در بعضی موارد وزن چانه ها و نان کمتر است.
علی اصغر پابرجا در برنامه گفتگوی ویژه با موضوع آنالیز شرایط نان اجرا شد، هر گونه افزایش رسمی نرخ نان را رد کرد و گفت: نانوایان از سال 1400 به بعد نرخ تازه نگرفته اند و افزایش قیمتی رخ نداده است.
پابرجا در عین حال افزایش غیر رسمی قیمت نان از سوی نانوایی ها را رد نکرد آنجا که گفت: تورم سالانه بالا رفته نانوا مجبور است به نحوی هزینه های خود را جبران کند. فقط آرد یارانه ای می گیرد که تنها 10 تا 12 درصد در نرخ نان تاثیر دارد،نرخ مایه خمیر، اجاره مغازه، مزد کارگر افزایش پیدا نموده اما قیمت نان هنوز ثابت مانده از این رو نانوایان برای جبران هزینه های خود به گران فروشی و کم فروشی روی آورده اند. با سرکوب قیمت نانوایی ها نمی توانند به کار خود ادامه دهند.
از نظر رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران برای مدیریت این اوضاع باید در اسرع وقت نرخ کارشناسی شده نان را هر چه سریع تر در همه استان ها اعلام نمایند که می تواند در کاهش تخلفات گران فروشی وکم فروشی دارد.
فروش نان کیلویی یکی از راهکارهایی بود که از سوی کارشناسان و مردم برای مقابله با کم فروشی مطرح می شد که اخیرا جلال مشاور وزیر اقتصاد گفت که این روش به خاطر اینکه محتمل است روی کیفیت نان پخت شده تاثیر بگذار فعلا منتفی است.
منبع: همشهری آنلاین