آیا اینترنت رایگان برای آموزش مجازی اختصاص می یابد؟

به گزارش وبلاگ بایجانی، پیگیری های ایرنا نشان می دهد که قرار است سال جاری هم مانند سال تحصیلی گذشته، بسته اینترنت رایگان برای دانش آموزان، معلمان و دانشجویان فعال گردد، اما هنوز جزئیات آن تعیین نشده است.

آیا اینترنت رایگان برای آموزش مجازی اختصاص می یابد؟

هفته گذشته در جلسه نخست شورای عالی فضای مجازی دولت سیزدهم، موضوع توسعه آموزش و پرورش مجازی مورد آنالیز نهاده شد و مقرر شد سامانه شاد برای ارائه آموزش عمومی رایگان باشد.

در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه در قانون بودجه سنواتی، ردیف مشخصی به منظور توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش مجازی در نظر گرفته و برای معلمان و دانش آموزان کمتر برخوردار، یاری اقتصادی و تسهیلات مقرون به صرفه قیمت بانکی جهت تامین تجهیزات در نظر بگیرد.

رئیس جمهوری در این زمینه وزارتخانه های آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی را مکلف کرد با توجه به نزدیکی آغاز سال تحصیلی نو، چارچوب آموزش در فضای مجازی را نهایی و به شورای عالی ارائه نمایند. با توجه به این که تنها چند روز تا آغاز سال تحصیلی مانده است، اما هنوز جزئیات تخصیص اینترنت برای دانش آموزان، معلمان، اساتید دانشگاه و دانشجویان تشریح نشده است.

حدود 2 سال قبل و با آغاز پاندومی کرونا، دولت تصمیم گرفت برای حفاظت از سلامت دانش آموزان و معلمان، آموزش کشور را به سمت مجازی شدن ببرد. توسعه یک پلتفرم برای تبدیل شدن به شبکه دانش آموزی از جمله اولین اقداماتی بود که به وسیله اپراتورها انجام شد.

از همان زمان وزارت ارتباطات برای یاری به آموزش مجازی و دسترسی عادلانه همگانی به این امکان بسته های اینترنت برای دانش آموزان، معلمان، دانشجویان، اساتید دانشگاه و طلاب طی چند مرحله بسته های اینترنت در نظر گرفت و در فواصل مختلف به آن ها ارائه شد.

اسفند 98 زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، سبک زندگی افراد کاملا تغییر کرد. آموزش، حمل ونقل، کسب وکار و حتی مقوله درمان، همگی به سمت بستر فضای مجازی رفتند. در این شرایط اگر زیرساخت های ارتباطی کشور برای خدمت رسانی در این بحران فراهم نبود به طور حتم جامعه دچار مشکل می شد.

روزها و هفته های ابتدایی کرونا، ترافیک در شبکه ارتباطی کشور به قدری بالا رفت که همه بخش های وزارت ارتباطات برای تامین ظرفیت مناسب و رفع کردن مشکلاتی که وجود داشت، شبانه روزی آغاز به کار کردند. تخصیص بسته های اینترنت رایگان امکانی بود که وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت برای روشن نگه داشتن چراغ آموزش در کشور در چند مرحله به دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاه و حوزه اختصاص داد.

از 15 شهریور 99، اینترنت شبکه دانش آموزی شاد رایگان شد اما بر اساس آماری که وجود داشت، به دلایل مختلف مدارس و دانش آموزان برای آموزش از پلتفرم های دیگری به جز شاد هم استفاده می کردند و همین مساله در عمل رایگان بودن تحصیل در فضای مجازی را تحت الشعاع خود قرار می داد و انتقاداتی را به آن وارد می کرد.

با اینکه رایگان بودن شبکه دانش آموزش شاد، ترافیک بسیار خوبی ایجاد کرد، اما معلم ها و خانواده ها از این که بعضی از آموزش ها در پلتفرم های دیگر انجام می گردد و باید برای آن هزینه پراخت نمایند، گلایه داشتند. شاید به همین علت بود که بسته های اینترنت روی سیم کارت های گروه هدف فعال شد.

خرداد سال جاری سازمان تنظیم مقررات بیان کرد برای رفع شدن مشکلاتی از این قبیل قرار است فرآیند تخصیص اینترنت تغییر کند.

در آن فرآیندی که همان زمان پیشنهاد شد، قرار بود سیم کارت های دانش آموزی توزیع شوند که روی آن بسته هایی برای دسترسی به شبکه دانش آموزی شاد یا هر پلتفرم آموزشی دیگر تعریف می گردد.

با توجه به این که با اعلام اپراتور همراه اول و کوشش دولت، استفاده از شاد رایگان است اما اگر مدرسه ای به دلایل مختلف آموزش خود را در بستر پلتفرم دیگری پیش ببرد، خانواده ها مجبور به پرداخت هزینه می شوند.

مسئله دیگری که در آن موقع مطرح شد مربوط به طرح سیم کارت ها و بسته هایی بود که تدوین آن برعهده معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات گذاشته شد. با توجه به این که چند روز دیگر سال تحصیلی نو آغاز می گردد اما هنوز جزئیات چگونگی تخصیص بسته های اینترنتی مربوط به آموزش مجازی تشریح نشده است. ،ایرنا

منبع: ایران آنلاین

به "آیا اینترنت رایگان برای آموزش مجازی اختصاص می یابد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا اینترنت رایگان برای آموزش مجازی اختصاص می یابد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید