آشنایی با طبع سرکه سیب و خواص آن

به گزارش وبلاگ بایجانی، طبع مواد غذایی نقش بسزایی در انتخاب آن ها برای رژیم غذایی ما دارد. همین امر باعث می گردد یک سری غذا ها به شخصی بسازد و بعد همان غذا ها به شخص دیگری نسازد. طبع سرکه سیب موضوع مورد بحث این مطلب است.

آشنایی با طبع سرکه سیب و خواص آن

وبلاگ بایجانی | سرویس سلامت - حتما شما هم موقع ترشی انداختن شده که دل دل کنید برای انتخاب نوع سرکه! این روز ها سرکه سیب با طعم اندکی شیرین تر باعث شده بخواهیم تنوعی به رژیم غذایی مان بدهیم. خوب است که نگاهی نیز به طبع سرکه سیب داشته باشیم و سپس با خواصش آشنا شویم. در سرانجام هم طرز تهیه آن را خواهید آموخت.

طبع سرکه سیب

نه فقط سرکه سیب که همه سرکه ها از انواع دیگر میوه های شیرین همچون سرکه انگور (مویز)، خرما، عسل، شیره نیشکر و شیره انگور دارای دو پایه مزاجی مختلف هستند. یک پایه مزاجی گرم به دلیل ماده اولیه شیرینی که از آن ساخته شده اند، پدید می آید و پایه دیگری سرد است که به دلیل طعم ترش و تیزی آن متفاوت از پایه دیگر به نظر می رسد.

اما بین این دو طبع متضاد طبع سرد سرکه غالب است.

سرکه ها به طور کل مزاج سرد و خشکی دارند و به همین دلیل در درمان بسیاری از ضایعات پوستی مثل جوش و لک و درمان بعضی بیماری ها مثل کبد چرب و چاقی مؤثرند. در این میان سرکه سیب که در ظاهر، بیشتر از بقیه معده را اذیت می نماید، خاصیت لاغرنمایندگی و ضدجوش بیشتری نسبت به بقیه سرکه ها دارد.

پس از آنجایی که طبع سرکه سیب سرد و خشک است خوردن آن چندان به افراد بلغمی و سوداوی که به ترتیب سرد و تر و سرد و خشک هستند توصیه نمی گردد. در عوض افراد دموی و صفراوی می تواند با خیال راحت آن را مصرف نمایند و طبع شان تعدیل هم می گردد. اگرچه باز هم افراد صفراوی باید احتیاط نمایند. یعنی در میان طبایع چهارگانه سرکه سیب بیشتر از همه برای افراد دموی مفید است که دچار اضافه وزن دموی شده اند.

ترکیبات شیمیایی سرکه سیب

سرکه سیب حاوی اسید استیک بالایی است که اثرات بیولوژیکی قوی دارد. سرکه در یک فرایند دو مرحله ای ساخته می گردد. در گام اول سیب خرد شده، در اثر مخمر، قند های آن تخمیر و به الکل تبدیل می گردد. در مرحله دوم، باکتری ها روی محلول الکل اثر نموده و سبب تخمیر الکل و تبدیل آن به اسید استیک یک ترکیب اصلی فعال در سرکه می گردد. سرکه سیب تنها حاوی حدود 3 کالری در هر قاشق غذا خوری است.

بسیاری از ویتامین ها و یا مواد معدنی در آن وجود دارد، اما حاوی مقدار بسیار کمی از پتاسیم است. کیفیت سرکه سیب به خاطر بعضی از اسید های آمینه و آنتی اکسیدان های موجود در آن است. سرکه سیب علاوه بر خوشمزه بودن در ترشی خانگی، ترشیجات و سس سالاد استفاده می گردد برای قرن ها، از سرکه در پخت و پز و همچنین درمان های سنتی استفاده شده است. محبوب ترین سرکه، سرکه سیب است که برای کاهش وزن، کاهش سطح قند خون و بهبود علائم دیابت از آن استفاده می گردد.

خواص سرکه سیب

  • تسریع فرایند کاهش وزن
  • کنترل قند خون
  • بهبود هضم غذا خصوصا غذا های سنگین مانند گوشت گاو
  • مفید برای رفلاکس معده
  • براق کردن پوست
  • پیشگیری از سوهاضمه
  • خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی نماینده
  • خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ
  • ارتقا عملکرد سیستم ایمنی بدن
  • تنظیم مقدار پتاسیم بدن
  • حفظ تعادل اسیدی - بازی خون
  • مفید برای تصلب شرایین
  • تجزیه توده های کلسیمی موجود در مفاصل
  • مفید برای درمان مسمومیت های غذایی
  • کاهش فشار خون بالا
  • بهبود دادن عفونت ادراری
  • جبران پتاسیم از دست رفته برای بدن افرادی که دارو های ادرارآور استفاده می نمایند.
  • درمان جوش و آکنه در صورت استفاده بصورت موضعی
  • بهبود واریس با یاری به گردش جریان خون
  • درمان سلولیت با کاهش چربی شکم و ران
  • درمان زگیل در صورت استفاده موضعی
  • درمان موخوره و خشکی شدید مو

طرز تهیه سرکه سیب

روش اول تهیه سرکه سیب به یاری مخمر نانوایی است. برای این کار:

1- ابتدا سیب ها را کاملا تمیز بشویید.

2- آن ها را به چهار قاچ تقسیم کنید و هسته ها و دم آن را جدا نمایید.

3 - یک سطل آماده کنید و سیب ها را درون آن بریزید. یک قاشق مخمر نانوایی را با آب گرم حل کنید و به سیب ها اضافه کنید و یا می توانید به اندازه یک کف دست نان روی آن ها قرار دهید. توجه داشته باشید که باید فقط از سه چهارم حجم ظرفتان بهره ببرید و یک چهارمش باید خالی باشد، چون این مخلوط بر اثر فرایند تخمیر و فراوری گاز افزایش حجم دارد و ممکن است از ظرف سر ریز گردد.

4- به مدت 7 تا 8 ماه با آن کاری نداشته باشید تا عمل تخمیر صورت بگیرد. بعد از آن باید سرکه را از صافی رد کنیم.

5- مواد صاف شده را درون شیشه می ریزیم بعد از مدت پانزده روز آن را استفاده می کنیم.

روش دوم تهیه سرکه سیب سریعتر است و در این روش از خود سرکه سیب اصل استفاده می کنیم. برای این کار تمام مراحل بالا را طی کنید فقط پس از جدا کردن هسته و دم سیب آب آن ها را بگیرید و بعد این آب را وزن کنید. شما باید به ازای هر کیلو آب سیب یک لیوان سرکه سیب به آن اضافه کنید. سپس ظرف را به مدت 40 روز در جای گرمی قرار دهید و بعد از این مدت حتی احتیاج نیست صافش هم کنید. سرکه سیب شما قابل استفاده است.

سخن آخر

همانطور که گفته شد طبع غالب سرکه سرد است. این مایع به دلیل نفوذ زیادی که دارد، به راحتی در اعضایی مثل اعصاب مرکزی و ریه نفوذ نموده و مصرف بی رویه آن مخصوصا توسط افراد با مزاج سرد و مبتلایان به افسردگی، اختلال حافظه، بی حسی اندام ها، آسم و سرفه های مزمن می تواند عارضه ایجاد کند. همچنین اگر در مصرفش زیاده روی گردد، می تواند منجر به ضعف بینایی، نحیف شدن بدن، اختلال در نعوظ و کاهش مایعات جنسی گردد. بنابراین با توجه به طبع سرکه سیب و طبع خودتان اقدام به مصرف سرکه سیب کنید.

منبع: ستاره

به "آشنایی با طبع سرکه سیب و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با طبع سرکه سیب و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید