آخر هفته کجا بریم؟ از سرمای سپید پیست آبعلی تا گرمای کویر جندق و آینه ایران

به گزارش وبلاگ بایجانی، زمستان را به سرما و سپیدی می شناسیم، فصلی که باید کنار آتش گرم خانه و خانواده به سر آید.

آخر هفته کجا بریم؟ از سرمای سپید پیست آبعلی تا گرمای کویر جندق و آینه ایران

اما حکایت علاقه مندان به سفر و گردشگران ماجراجو جور دیگری رقم می خورد، راه سفر را در پیش می گیرند و از زیبایی های طبیعت گرما و انرژی می گیرند. تعطیلات آخر هفته فرصت مناسبی است تا دست از زندگی پراسترس و رنگ پریده شهری بشوییم و به دامان طبیعت بی نظیر و رنگارنگ کشورمان رهسپار شویم. در این مقاله با پیست آبعلی برای سفر یک روزه و کویر جندق و دریاچه مخرگه برای سفرهای دو روزه آشنا می شویم.

سفر یک روزه

صبح زمستانی یک روز تعطیل می تواند با تجربه ای متفاوت از هیجان و سر زندگی رقم بخورد، کافی است عزم سفر کنید و تا پیش از تاریکی شب، تجربه ای متفاوت برای خود رقم بزنید.

پیست آبعلی

پیست اسکی آبعلی قدیمی ترین پیست اسکی تهران است. در نزدیکی شهر آبعلی کوهی دقیقا در جوار جاده هراز و در جهت شرقی- غربی گسترده شده که دامنه همواری دارد. همین شاخصه ها کافی است تا برف های این دامنه دیرتر از جاهای دیگر آب شده و محلی مناسب برای ورزش اسکی فراهم کند.

آبعلی دارای یک تله کابین، پنج تله اسکی بشقابی و سی و سه تله اسکی چکشی است، که به سی و سه بخش پیست شرکت نفت، پیست های خصوصی و پیست تربیت بدنی تقسیم می گردد. ارتفاع بالاترین نقطه آن از سطح دریا 2650 متر و پایین ترین نقطه آن 2400 متر است. طول فصل اسکی در این پیست از اواسط دی تا اواسط اسفند ماه متغیر است. این پیست از لحاظ امکانات رفاهی دارای شش رستوران و یک هتل است.

برای رسیدن به پیست اسکی آبعلی از شرق تهران (اتوبان های افسریه، همت، بابایی یا خیابان دماوند) وارد جاده آبعلی شوید. با طی 40 کیلومتر و گذشتن از جاجرود و پردیس به شهر بومهن می رسید. جاده سمت چپ (به طرف آمل) وارد جاده هراز شده و پس از طی 15 کیلومتر و گذشتن از شهر رودهن و آبعلی به پیست اسکی آبعلی می رسید.

سفرهای دو روزه

در هر فاصله ای از هر کجای این مرز و بوم که روزگار می گذارنید، فرصت دو روزه تعطیلات آخر هفته تان را به خاطره های به یادماندنی بدل کنید. بار سفر را ببنید، دل به طبیعت بسپارید، معرفی مقصدش هم با ما.

دریاچه مخرگه

تماشا چشم انداز واژگون آسمان بر زمین در آینه بزرگی که تا چشم کار می نماید گسترده شده است، دل هر گردشگری را می رباید.از نکات جالب دریاچه مخرگه این است که با 10 میلی متر بارش باران می توان با حرکت در هر نقطه از این دریاچه از انعکاس حیرت انگیز و زیبای تصاویر آسمان و محیط اطراف درآن لذت برد. از این لحاظ می توان آن را با شوره زار سالار اویونی در کشور بولیوی، که ملقب به بزرگ ترین آینه روی زمین است ، مقایسه کرد.

انعکاس کوهستان ها و محیط اطراف و آسمان بر سطح این دریاچه و زلالی آب و نوع خاک بستر این دریاچه سبب شده این زیست بوم طبیعی همانند آینه ای بسیار بزرگ در بستر دشت مسطح اطراف خودنمایی کند و اگر در بستر دریاچه قرار گیرید انعکاس منظره ها اطراف در آب دریاچه چشم انداز ای بی نظیر را ایجاد می نماید .

این عارضه طبیعی زیبا در سه کیلومتری جنوب شرقی مخرگه قرار گرفته است و مساحتی بیش از 15 کیلومتر مربع دارد و منبع تغذیه آن مسیل ها و رودخانه هایی است که فقط در زمان بارندگی جریان می یابند و از کوه های چاه پوزه ، چاه معدن ، چشمه انجیر ، چاه گز ، چاه خشک ، پیر قوچان ، هفت کوه و تپه ماهورهای منطقه سرچشمه می گیرند .

دریاچه مخرگه در 32 کیلومتری جنوب شهربابک در استان کرمان قرارگرفته است. راستا دسترسی به این منطقه حرکت به سمت جنوب کارخانه آجر گود غلامعلی و یا جنوب گود لشکرکش است . هرگز بدون همراه داشتن راهنمای آشنا به این محل به این منطقه وارد نشوید چون موجب سردرگمی در میان باتلاق ها خواهید شد.

کویر جندق

بازتابی از پایکوبی باد، از فراز و فرود خاک و بوته های پیچ خورده گز و نخل در یورش شن زارها، ما را به وسعت بی نهایت کویر می برد . با دور شدن از هیاهوی شهر و شهرنشین و شهرنشینی، دوش به دوش این هزار چهره زیبا، در بستری به رنگ خاک، تجربه ای به یادماندنی را در کویر جندق شروع می کنید .

وقتی به جندق سفر می کنید ، فرصت دارید تا شترسواری را تجربه کنید. حیات وحش جندق هم با کل و بز، قوچ و میش، خرگوش، قمری، کبک و تیهو و پاقرقره ، انواع روباه معمولی و روباه شنی، گرگ، عقاب و البته پلنگ و یوزپلنگ جذابیت های خاصی را در این منطقه ایجاد نموده است. ندق چیزی کمتر از ابیانه کاشان ندارد، اما از اقبال ابیانه بی نصیب مانده است؛ که به تهران نزدیک باشد تا گوشه نظری به آن گردد. همه جای این شهر بافتی قدیمی دارد، طاق ها و رواق هایی کوتاه در کوچه ها دیده می گردد و چون در قدیم راهزنان به شهر حمله می کردند، درب خانه ها را نیز کوتاه می ساختند، طاق های کوتاهی نیز در کوچه ها بنا می کردند تا اسب های سرکش سارقان وارد خانه ها و حریم حرمت دارشان نشوند.

این شهر کوچک برای خودش موزه ای است در قد و قواره تاریخ. وزش باد، ریگ ها و شن ها را به حرکت در می آورد و حجم های بدیعی می سازد که از مهم ترین جاذبه هایی است که همه ساله مسافران زیادی را به سمت جندق فرا می خواند . علاوه بر این ویژگی ها ، کوی جندق برای ورزش های کویری مانند اسکی روی ماسه هم قابلیت فراوانی دارد، از امواج مهیب ماسه ها و تپه های مرتفع شنی عبور کنید؛ شترسواری از تفریحاتی است که هیچ گردشگری تجربه آن را فراموش نمی نماید .

جندق از توابع شهرستان خور است که در 350 کیلومتری شمال شرقی اصفهان و 220 کیلومتری شرق نائین قرار گرفته است.

کویر جندق؛ آشنایی با مقاصد تورهای طبیعت گردی ایران

منبع: کجارو / کجارو

به "آخر هفته کجا بریم؟ از سرمای سپید پیست آبعلی تا گرمای کویر جندق و آینه ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آخر هفته کجا بریم؟ از سرمای سپید پیست آبعلی تا گرمای کویر جندق و آینه ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید