کنسرو ماهی تن را بشناسید

به گزارش وبلاگ بایجانی، ماهی ها کلا جزء غذاهای پُر خاصیت به حساب می آیند، به خصوص در سال های اخیر و با افزایش نتایج مثبت حاصل از تحقیقات در خصوص خواص ماهی، صندلی مناسبی هم در برنامه غذایی روزانه افراد باز نموده اند. ماهی تن از آن دسته غذاهایی است که به علت سهولت تهیه، در لیست غذایی اغلب خانواده ها وجود دارد. اما ماهی تن چه خواص ویژه ای دارد؟

کنسرو ماهی تن را بشناسید کارشناسان تغذیه توصیه می نمایند هفته ای 2 تا 3 بار ماهی بخورید، اما بسیاری از افراد به علت دردسر هایی که پخت ماهی دارد مصرف تن ماهی را ترجیح می دهند. مصرف تن ماهی می تواند امگا3 و پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین کند. جالب است بدانید تن ماهی اگرچه مانند گوشت و مرغ یک منبع غنی از پروتئین محسوب می گردد، اما کالری آن نسبت به کالری مرغ و کالری گوشت کمتر است و افرادی که از رژیم غذایی کم کالری پیروی می نمایند، می توانند تن ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه نمایند.

کالری 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در روغنهر 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در روغن 186 کالری دارد.

ارزش غذایی 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در روغن
اطلاعات تغذیه ای اندازه درصد احتیاج روزانه
کالری 186 -
چربی کل 8/1 گرم 12٪
چربی اشباع 1/3 گرم
کلسترول 31 میلی گرم 10٪
سدیم 396 میلی گرم 17٪
پتاسیم 333 میلی گرم 10٪
کربوهیدرات کل 0 گرم
پروتئین 26/5 گرم 53٪
تیامین -
ویتامین ب 6 - 21٪
نیاسین - 58٪
فسفر - 27٪
مس -
آهن -
ریبوفلاوین -
ویتامین ب 12 - 37٪
منیزیم -
زینک -
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) -

کالری تن ماهی در یک قوطی کنسرو شده در روغنیک قوطی تن ماهی کنسرو شده در روغن 331 کالری دارد.

ارزش غذایی یک قوطی تن ماهی کنسرو شده در روغن
اطلاعات تغذیه ای اندازه درصد احتیاج روزانه
کالری 331 -
چربی کل 14/4 گرم 22٪
چربی اشباع 2/3 گرم 11٪
کلسترول 55/2 میلی گرم 18٪
سدیم 705 میلی گرم 29٪
پتاسیم 593 میلی گرم 17٪
کربوهیدرات کل 0 گرم
پروتئین 47/2 گرم 94٪
ویتامین آ -
کلسیم -
تیامین -
ویتامین ب 6 - 38٪
نیاسین - 104٪
فسفر - 48٪
مس - 12٪
آهن -
ریبوفلاوین -
ویتامین ب 12 - 65٪
منیزیم - 15٪
زینک -
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) -

کالری 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در آبهر 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در آب 116 کالری دارد.

ارزش غذایی 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در آب
اطلاعات تغذیه ای اندازه درصد احتیاج روزانه
کالری 116 -
چربی کل 0/8 گرم
چربی اشباع 0/2 گرم
کلسترول 30 میلی گرم 10٪
سدیم 338 میلی گرم 14٪
پتاسیم 237 میلی گرم
کربوهیدرات کل 0 گرم
پروتئین 25/5 گرم 51٪
ویتامین آ -
کلسیم -
تیامین -
ویتامین ب 6 - 18٪
نیاسین - 66٪
فسفر - 16٪
مس -
آهن -
ریبوفلاوین -
ویتامین ب 12 - 50٪
منیزیم -
زینک -
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) -

کالری یک قوطی تن ماهی کنسرو شده در آبیک قوطی تن ماهی کنسرو شده در آب 191 کالری دارد.

ارزش غذایی یک قوطی تن ماهی کنسرو شده در آب
اطلاعات تغذیه ای اندازه درصد احتیاج روزانه
کالری 191 -
چربی کل 1/4 گرم
چربی اشباع 0/4 گرم
کلسترول 49/5 میلی گرم 17٪
سدیم 558 میلی گرم 23٪
پتاسیم 391 میلی گرم 11٪
کربوهیدرات کل 0 گرم
پروتئین 42 گرم 84٪
ویتامین آ -
کلسیم -
تیامین -
ویتامین ب 6 - 29٪
نیاسین - 110٪
فسفر - 27٪
مس -
آهن - 14٪
ریبوفلاوین -
ویتامین ب 12 - 82٪
منیزیم - 11٪
زینک -
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) -

خواص تن ماهیتن ماهی سرشار از انواع مواد معدنی، پروتئین و امگا3 است، بنابراین خواص فراوانی برای سلامتی دارد. بعضی از خواص تن ماهی عبارتند از:

1. سلامت قلب: امگا3 موجود در تن ماهی کلسترول خوب را افزایش داده و نقش موثری در پیشگیری از آریتمی قلبی و لخته شدن خون در عروق دارد.

2. پیشگیری از سرطان سینه: التهاب یک واکنش دفاعی برای حذف عامل آسیب رساننده به بدن است، اما تبدیل شدن التهاب حاد به مزمن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. امگا-3 موجود در تن ماهی فراوری آنزیم های التهاب زایی را کاهش داده و نقش موثری در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان سینه دارد.

3. حفظ سلامت چشم: امگا3 موجود در تن ماهی فشار داخل چشم را کاهش داده و از پیشرفت سریع بیماری تباهی لکه زرد پیشگیری می نماید. تباهی لکه زرد بیماری است که معمولا در سن بالای 50 سالگی اتفاق می افتد و باعث کاهش دید به صورت تدریجی یا ناگهانی می گردد. بعلاوه مصرف امگا3 خطر ابتلا به سندروم خشکی چشم را کاهش می دهد.

4. کاهش استرس: نقش مصرف مواد غذایی حاوی امگا3 در کاهش استرس و نوسانات خلقی بر کسی پوشیده نیست. گنجاندن تن ماهی در رژیم غذایی استرس و اضطراب را کاهش داده و به بهبود خلق و خو یاری می نماید.

5. کاهش وزن: امگا3 فراوری هورمون لپتین در بدن را افزایش می دهد، این هورمون سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به کاهش وزن یاری می نماید.

6. یاری به عضله سازی: ورزشکاران و افرادی که در پی عضله سازی هستند، باید مقدار مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین را در رژیم غذایی خود افزایش دهند. تن ماهی همانند گوشت و مرغ سرشار از پروتئین است، اما کالری کمتری دارد، بنابراین مصرف آن منجر به اضافه وزن نمی گردد.

7. پیشگیری از اگزما: اگزما التهاب پوستی است که با خارش، قرمزی و خشکی پوست همراه است. یک روش طبیعی برای درمان اگزما مصرف مواد غذایی حاوی امگا3 مانند ماهی تن، ماهی ساردین، ماهی قرل آلا و ماهی آزاد است. این منابع غذایی دارای خاصیت ضدالتهابی هستند و مصرف آن ها به درمان اگزما یاری می نماید.

فعالیت های مورد احتیاج برای سوزاندن 100 کالری تن ماهیبرای سوزاندن 100 کالری تن ماهی می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:

پیاده روی ← 26 دقیقه

دوچرخه سواری مسابقه ← 4 دقیقه

پیلاتس ← 24 دقیقه

دویدن ← 9 دقیقه

شنا ← 15 دقیقه

سونا ← 15 دقیقه

فوتبال ← 13 دقیقه

کوهنوردی ← 15 دقیقه

سخن آخرتن ماهی ممکن است به وسیله باکتری کلستردیوم بوتولنیوم آلوده گردد، این باکتری بسیار خطرناک بوده و درصورت ورود به بدن منجر به مسمومیت بوتولیسم می گردد. برای پیشگیری از این مسمومیت کافی است، تن ماهی را قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه بجوشانید. باکتری کلستردیوم بوتولنیوم در برابر حرارت مقاوم نیست و در اثر جوشاندن تن ماهی از بین می رود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "کنسرو ماهی تن را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کنسرو ماهی تن را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید