روی بام روستای درازنو چه خبر است؟

به گزارش وبلاگ بایجانی، برای سفر به روستای ییلاقی درازنو باید تا فاصله 40 کیلومتری شهر کردکوی در استان گلستان برانید. جایی درست در کنار قله 2800 متری درازنو که اتفاقا منظره شگفت انگیزی هم به خلیج گرگان و نواحی جنوب شرقی دریای خزر دارد.

روی بام روستای درازنو چه خبر است؟

وبلاگ بایجانی: آنقدر که اگر بر بام روستای درازنو بایستید، می توانید بیش از 11 شهر و صدها روستا از استان های گلستان و مازندران را جلوی چشمانتان ببینید. به درازنو که سفر کنید، فرصت دارید تا دلتان می خواهد خانه های روستایی و فرهنگ دست نخورده مردم محلی را از نزدیک ببینید. مردمی که حاضرند به گردشگران روستایشان پناه بدهند و چند روزی را میزبان شما باشند.

ارتفاعات این منطقه گزینه خوبی برای پرش با کایت، پاراگلایدر و تمرین های پروازی به شمار می رود. آن هم یک پرواز پرخطر و هیجان انگیز برفراز جنگل های شمال ایران!

علاوه بر این، دو غار طبیعی خانه و انبار حسن خان هم در این روستا، فرصت خوبی را برای گشت و گذار در دل جنگل های شمال ایران برایتان فراهم می نمایند.

اگر در روستای درازنو قدم بزنید، احتمالا آویشن، گل گاوزبان، بو مادران، گل بنفشه، کنگر وحشی، گل ختمی، گل بابونه، پرسیاوش و گزنه را در ارتفاعات روستا می بینید که زمین را رنگارنگ نموده ند. گیاهان خودرویی که می توانند برترین سوغات این روستا باشند. با این حال، اگر گذارتان به درازنو افتاد، نان شیرمال این منطقه را که زنان محلی سر تنور خانه هایشان می پزند، از دست ندهید.

دسترسی به روستای درازنو، به وسیله کردکوی امکان پذیر است. مسیری که در آن می توانید یکی از زیباترین پارک های جنگلی گلستان یعنی پارک امام رضا (ع) را ببینید و چند ساعتی را در آن استراحت کنید. چشمه های متعدد، آبشارهای شگفت انگیز و رودهای بکر این منطقه بدون شک سفر خوبی را برایتان رقم می زنند!

روستای درازنو در منطقه ای سردسیر قرار گرفته است و به همین علت نزدیک به نیمی از سال تردد و زندگی در آن بسیار مشکل می گردد. در حال حاضر در حدود 160 خانوار در این منطقه زندگی می نمایند و تنها 6 ماه نخست سال را در این ییلاق زیبا می گذرانند. متاسفانه در طول سال های اخیر به علت روند افزایشی ساخت وساز در این منطقه و فرسایش خاک، در زمان بارندگی های شدید در ماه های سرد خسارت های زیادی به زمین های کشاورزی این منطقه وارد می گردد.

بیشتر خانه های روستای درازنو بافت سنتی مناسب با محیط خود را حفظ نموده اند. خانه های محلی در درازنو گاه گلی و چوبی هستند و در ساخت برخی از آن ها نیز از سنگ های کوهستانی استفاده نموده اند. این خانه ها در تابستان خنک و در بهار و اوایل پاییز گرم می مانند. اطراف روستای درازنو را جنگل های انبوه با گیاهان وحشی معطر و دارویی پوشانده اند. در کوهستان های این منطقه نیز چشمه ها و آبشارهای فراوانی جریان دارند.

در بیشتر روزهای سال و به خصوص زمان طلوع آفتاب و اندکی پس از آن، ابرهای انبوه روستای درازنو را احاطه می نمایند. مراتع وسیع اطراف این روستا مکانی مناسب برای چرای دام های مردم این منطقه و روستاهای اطراف به شمار می روند. گرچه به علت چرای بی رویه دا م ها در حال حاضر تنها با مجوز سازمان حفاظت از محیط زیست این منطقه، تردد دامداران در این مراتع امکان پذیر است.

از ویژگی های شاخص پوشش گیاهی در اطراف روستای درازنو می توان به ترکیب جنگل و مرتع در کنار یکدیگر اشاره نمود. جنگل های انبوه درازنو پوشیده از آویشن، گزنه، بابونه، و درختچه های ازگیل، زرشک، آلوچه و سیب و گلابی وحشی هستند. در ارتفاع های بیشتر جانوران وحشی مانند گراز و خرس قهوه ای نیز زندگی می نمایند. خوشبختانه در طول سالیان اخیر به وسیله سازمان جنگلداری در این منطقه درختان کاج سیاه، افرا، زبان گنجشک، بلوط و گردو کاشته شده اند که نقش مؤثری در احیای بافت گیاهی این ناحیه دارند. با این وجود هم چنان حفاظت از جنگل درازنو و منابع طبیعی این منطقه ضرورت دارد.

روستای درازنو در جنوب شهرستان کردکوی قرار گرفته است و یکی از راه های دسترسی به این روستا از مسیرهای شمالی کشور ما این شهرستان است؛ اما اگر قصد تردد به روستای درازنو و منطقه ها اطراف آن از تهران یا سایر شهرهای مرکزی، غربی و شرقی دارید، می توانید از مسیر سمنان به این روستا بروید. مسیر جاده کردکوی به روستای درازنو از جاده ای پرپیچ و خم و شیب دار می گذرد؛ اما بسیار زیبا و تماشایی است.

مسیر جاده ای کردکوی به روستای درازنو در حدود 40 کیلومتر طول دارد و از میان پارک جنگلی امام رضا (ع) می گذرد. پس از طی مسیری در حدود نیم ساعت تا 40 دقیقه در این جاده مسیر خاکی می گردد و به دوراهی خواهید رسید. مسیر سمت چپ شما را به روستای درازنو و جاده سنگلاخی سمت راست، شما را به جنگل دنیا نما می رساند. مسیر خاکی به روستای درازنو از این دوراهی بسیار کوتاه است؛ اما عبور از جاده سنگلاخی دنیا نما بیش از یک ساعت طول می کشد.

فاصله تهران تا روستای درازنو بسته به انتخاب مسیر از جاده های فیروزکوه یا سمنان بین 400 تا 440 کیلومتر متغیر است. مسیر فیروزکوه به روستای درازنو برای ساکنان شرق و شمال تهران در حدود 6 ساعت و نیم طول می کشد. اگر ساکن ورامین یا جنوب تهران هستید می توانید مسیر عبوری از استان سمنان به سمت دامغان را انتخاب کنید. مسیر فیروزکوه با عبور از شهرهای قائم شهر، ساری، نکا و بهشهر به کردکوی می رسد و ادامه راه از مسیر پارک جنگلی امام رضا (ع) ادامه پیدا می نماید.

جاده سمنان با گذر از گرمسار، سرخه، سمنان و دامغان به جنوب روستای درازنو می رسد. در این مسیر پس از رسیدن به دامغان، از خروجی شمال غربی این شهر به سمت آستانه ادامه مسیر دهید. از آستانه نیز به سمت روستای دیباج و جنگل دنیا نما بروید. این جاده از رادکان می گذرد و نسبت به جاده کردکوی پیچ وخم کمتری دارد.

روستای درازنو در مرتفع ترین نقطه کردکوی در بخش جنوبی این شهرستان قرار گرفته است. ارتفاع این روستا به میزان ای است که به همه شهرهای اطراف، خلیج گرگان و مرداب میانکاله اشراف دارد. زیباترین منظره ها از دریای مازندران و جلگه های اطراف آن از این روستا دیده می شوند. قله درازنو در جوار این روستا در ارتفاع 2800 متری از سطح دریا قرار گرفته است.

ارتفاع روستای درازنو بیش از 2600 متر از سطح دریا است و برای دسترسی به این روستا باید از میان جاده های پر شیب و پرپیچ وخم کوهستانی عبور کنید. ارتفاع زیاد درازنو و نزدیکی به کوهستان آب و هوا و اقلیم این منطقه را بسیار سرد نموده اند و تردد در جاده خاکی این روستا در فصل های سرد سال امکان پذیر نیست.

منبع: توریسم آنلاین

به "روی بام روستای درازنو چه خبر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روی بام روستای درازنو چه خبر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید