آموزش اصول اولیه عکاسی ، آتلیه ای سیار شوید

به گزارش وبلاگ بایجانی، سال ها پیش که با دوربین های آنالوگ به مسافرت می رفتیم، هربار که می خواستیم عکس بگیریم، باید کلی دقت می کردیم تا عکس خراب نشه، چون نمی تونستیم عکس رو ببینیم و خوب بودن یا نبودنش رو چک کنیم، علاوه بر اون همواره جای یه نفر توی عکس ها خالی بود چون باید پشت دوربین می ایستاد و از بقیه عکس می گرفت و اون یک نفر کسی بود که معمولا از اصول اولیه عکاسی تا حدودی سر در می آورد. یادم میاد یک بار که کلی جلوی دوربین ژست گرفتیم، متوجه شدیم که فیلم دوربین تموم شده و نمی تونیم از اون لحظه عکس داشته باشیم و به خاطر همون یه عکس، کلی ناراحت شدیم، اما الان دیگه شرایط اینطوری نیست، امکان سلفی گرفتن باعث شده که همه توی یه قاب جا بشن، میشه عکس ها رو دونه دونه چک کرد و هرکدوم که خوب نیست رو حتی دور از چشم دیگران پاک کرد و مهم تر از همه اینکه احتیاج به فیلم دوربین نیست و فقط باید حواستون به حافظه گوشی یا دوربین باشه که پُر نباشه. در این مطلب می خوایم به شما اصول اولیه عکاسی رو آموزش بدیم تا بتونین با دوربین های غیر حرفه ای و حتی با گوشی های خودتون، عکس های زیبا و حرفه ای بگیرین. در این آموزش عکاسی با خبرنگاران همراه باشین.

آموزش اصول اولیه عکاسی ، آتلیه ای سیار شوید

برای دوربین وقت بگذارید!!

برای گرفتن عکس های خوب، اولین شرط از اصول اولیه عکاسی اینه که برای دوربینتون وقت بذارین. لازم نیست که حتما دوربین های حرفه ای یا گوشی های بسیار گرون قیمت داشته باشین، فقط کافیه یک سری موارد جزئی اما مهم رو رعایت کنین. اولین موردی که در آموزش عکاسی به شما گوشزد می کنن اینه که لنز دوربینتون تحت هر شرایطی باید تمیز باشه، در غیر این صورت هرچقدر هم که در عکس گرفتن و تکنیک های عکاسی مهارت داشته باشین، باز هم عکس های خوبی نخواهید داشت، برای این کار از یه دستمال نرم و بدون پُرز استفاده کنین. درضمن با توجه به میزان حافظه دوربین یا گوشیتون، هرچند وقت یک بار، حافظه رو چک کنین تا موقع عکس گرفتن دچار دردسر نشین.

با دوربین راحت باشید !!

دوربین رو به سادگی در دست بگیرین و راحت باشین. اگه دوره های آموزش عکاسی رو گذرونده باشین، می دونین که کار طاقت فرسایی نیست و لازم نیست خودتون رو به سختی بندازین. هدف شما بیشتر لذت بردن از طبیعتِ و ثبت این لحظلات برای همواره، پس دوربین رو از جهات مختلف عمودی، افقی و مایل توی دستتون بگیرین تا زاویه مناسب رو پیدا کنین، اگه فکر می کنین نشستن مناسب ترِ بشینین، در غیر این صورت سرِپا وایسین و عکس بگیرین، اما در هر صورت در لحظه ثبت عکس، ثابت بایستین و سعی کنین دستتون هیچ لرزشی نداشته باشه تا عکس خوبی داشته باشین.

لازم نیست همواره از همه امکانات دوربین عکاسی بهره ببرید !!

دوربین ها امکانات مختلفی دارن که باید به موقع و در جای درست ازشون استفاده کرد، البته لازم نیست هر امکاناتی همواره مورد استفاده قرار بگیره مثلا موقع عکاسی، بهتره که از زوم دوربین استفاده نکنین چون کیفیت عکس رو پایین میاره، بلکه روش درست تر اینه که تا حد ممکن به سوژه نزدیک بشین اما هیچوقت خودتون رو به خطر نندازین. در آموزش عکاسی همواره برروی این قضیه تاکید میشه که نور طبیعی برترین نور برای ثبت تصاویر به یاد موندنیِ و بهتره که تا جایی که می تونین از فلش دوربین استفاده نکنین، مگه اینکه مجبور باشین. امکاناتی مثل عکاسی در شب و در مِه هم می تونه در مواقع لزوم به شما یاری کنه.

به قوانین عکاسی احترام بگذارید !!

در آموزش عکاسی هم مثل آموزش هر هنر دیگه ای اصول اولیه ای وجود داره که با رعایت قوانینش، نتیجه بهتری از کار می گیرین. از اصول اولیه عکاسی میشه به قانون یک سوم و کادربندی اشاره نمود.

قانون یک سوم

این قانون، یک سری نقاط طلایی رو به شما نشون میده که در لحظه اول مشاهده عکس، توجه بیننده به اون قسمت ها جلب میشه. شما می تونین کادر رو با دو خط افقی و دو خط عمودی به 9 مربع تقسیم کنین و به این ترتیب نقاط طلایی به دست میاد و می تونین سوژه خودتون رو در اون نقاط قرار بدین.

کادربندی

قانون دیگه ای که باید رعایت کنین، قانون کادربندیِ. با رعایت این قانون به عکس خودتون انسجام میدین و بیننده با دیدنش دچار سردرگمی نمیشه، درواقع شما با این کار، چشم بیننده رو به سمت سوژه عکاسی خودتون راهنمایی می کنین. از شیوه های رایج و مهم کادربندی، یکی تقارن و دیگری خطوط راهنمایی کننده هستن.

1. تقارن

در این شیوه، همونطور که از اسمش پیداست، کافیه در محیط هایی که دارای تقارن هستن، سوژه رو در مرکز قرار بدین و با خطی فرضی، قاب رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنین.

2. خطوط راهنمایی کننده

کادربندی به روش خطوط راهنمایی کننده به این صورتِ که شما با استفاده از خطوط عمودی، افقی و مایلی که در طبیعت وجود دارن، چشم بیننده رو به سمت سوژه راهنمایی می کنین.

تکنیک های عکاسی

از تکنیک های رایج عکاسی، میشه به تکنیک ضد نور و بعلاوه انعکاس اشاره نمود که معمولا عکاس های حرفه ای از این دو شیوه، زیاد استفاده می کنن. تکنیک ضد نور وقتی کاربرد داره که پشت به منبع نور قرار بگیرین و درواقع از تصویر تیره سوژه مورد نظر عکاسی کنین. انعکاس هم همونطور که از اسمش پیداست، به تکنیک عکاسی از تصویر سوژه برروی آب، شیشه یا هر سطح صاف دیگه ای گفته میشه.

عکاسی و در لحظه زندگی کردن !!

گاهی در طبیعت، لحظاتی اتفاق میفته که شما باید تمام آموزش عکاسی رو فراموش کنین و در لحظه تصمیم به ثبت عکس بگیرین، مثل امواج باشکوه دریا، رعد و برق های کم نظیر، غروب خورشید پشت آب های دریا، عکاسی در ماشینِ در حال حرکت و.... در این لحظات به حس خودتون اعتماد کنین و با توجه به همون حس، تصمیم بگیرین که کدوم زاویه و چه نوری برای عکس مناسبه، چون اون لحظات دیگه قابل برگشت نیستن و شما ممکنه بعدا حسرتش رو بخورین، فقط مواظب خودتون باشین، تحت هر شرایطی عکس نگیرین و لذت بردن از طبیعت رو بخاطر عکاسی فراموش نکنین، یادتون باشه که اول باید از خودِ لحظه لذت ببرین و ثبت اون در درجه دوم اهمیت قرار می گیره.

منبع: همگردی

به "آموزش اصول اولیه عکاسی ، آتلیه ای سیار شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش اصول اولیه عکاسی ، آتلیه ای سیار شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید